Archief Etcetera


(personalia)(personalia)

PERSONALIA

Peter Anthonissen, redacteur van Etcetera, is freelance theaterpublicist en dramaturg.

Barbara Baert is doctor in de kunstwetenschappen. Ze doceert iconologie van de Middeleeuwen aan de KU Leuven en iconografie en iconologie aan de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Sint-Lucas te Gent. Haar recentste project Fluid Flesh van het FYVO-Vlaanderen aan de KU Leuven en de Universiteit Trier betreft de incarnatieproblematiek als metafoor van het beeld in Oost en West.

Mohamed 'Ben' Benaouisse is lid van het danstrio Latrinité en was acteur/danser in Moederen kind (Victoria, 1995) en Club Astrid (Victoria, 2001). Sinds 2001 stippelt hij een eigen artistiek parcours uit, waarin hij ook andere kunstvormen - zoals beeldende kunst en literatuur - exploreert.

Anthony Coleman is componist en keyboardspeler. Hij speelde muziek en maakte opnames in de hele wereld, zowel met eigen projecten (o.a. Sephardic Tinge) als binnen andere ensembles (o.a. John Zorn en Marc Ribot's Los Cubanos Postizos).

Sally De Kunst studeerde theaterwetenschappen en werkt als thea-ter- en dansrecensente voor De Morgen.

Raymond Detrez doceert slavistiek en Oost-Europakunde aan de RU Gent.

I.uc Devoldere studeerde oude talen en wijsbegeerte en gaf jarenlang les. Sinds 1996 werkt hij als adjunct-hoofdredacteur bij de Stichting Ons Erfdeel, waarvan hij op 1 mei 2002 hoofdredacteur wordt en afgevaardigd-bestuurder. Hij schrijft kritieken en essays. In 1994 publiceerde hij Grand Flotel Italia. Een reis in de geest. In mei 2002 verschijnt bij Lannoo de essaybundel Wachtend op de barbaren en in september 2002 bij Atlas het essayistisch reisboek De verloren Weg. Van Canterbury tiaar Rome.

Raf Geenens studeerde aan de Rotterdamse Dansacademie, tot een rugblessure daar anders over besliste. Nu studeert hij wijsbegeerte aan de KU Leuven. Hij werkt aan een thesis over alteriteit in het werk van Jean Baudrillard.

Nedjma Hadj is als auteur en actrice verbonden aan het Brusselse theatergezelschap Dito'Dito. Samen met Guy Dermul schreef ze Kerosine-Kérosène (Marsa, 1999), samen met Leïla Houari en Willy Thomas J'y suis resté depuis / En daar ben ik gebleven (EPO, 2000). Haar toneelstuk fa clierche une place vormt de basis voor het filmscenario Notts Antres (project in wording van Qwazi Qwazi en Dito'Dito).

Marc Hooghe is als politicoloog verbonden aan de VUB en de UIA.

Leïla Houari is auteur en realiseerde theater-, film- en videoprojecten in de sociale en culturele wereld van Brussel.

Rudi Laermans, redacteur van Etcetera, doceert cultuursociologie aan de KU Leuven en is tevens actief als essayist-criticus.

Carine Meulders is artistiek medewerker van de Beursschouwburg.

Gerrit Timmers is als acteur, vormgever en organisator betrokken bij alle collectief ontwikkelde voorstellingen van Onafhankelijk Toneel (Rotterdam), waarvan hij één van de oprichters was en samen met Mirjam Koen en Ton Lutgerink de artistieke leiding vormt. In al zijn werk, waaronder nogal wat opera's, geeft hij blijk van een grote liefde voor beeldende kunst.

Rud Vanden Nest, werkzaam als vertaler-tolk, is een fervent bezoeker van theater, dans, opera en ballet.

Patrick Vandermeersch is hoogleraar godsdienstpsychologie aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde net La cltair de la Passion. Une histoire de foi: la flagellation (Parijs, Cerf, 2002).

Frank Vande Veire is filosoof en essayist. Hij schreef De geplooide voorstelling. Essays over kunst. In het voorjaar verschijnt van hem Als in een donkere spiegel. Een inleiding in de moderne filosofie van de kunst.

Isabel Verdünne studeerde slavistiek en geschiedenis aan de KU Leuven. Momenteel is ze docente geschiedenis op het Montessori Lyceum Amsterdam.

Loek Zonneveld is theaterverslaggever voor het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer.

theater, dans,

etcetera •••

Abonnementen 2002 (20ste jaargang, 5 nummers)

- België: 25 Euro; CJP en studenten: 22,5 Euro

- Nederland: 30 Euro.

- Andere landen: 35 Euro.

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

5.45 Euro per nummer + verzendkosten

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail etcetera@arte.be

Ontwerp

Stefan Loeclcx, Mega.L.Una, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

Antwerpen: deSingel, Monty brugge: De Werf brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg BSBbis, De Munt, Kaaitheater, KVS-De Bottelarij gent: Vooruit leuven: Stuc strombeek-oever: Cultureel Centrum tielt: Malpertuis tongeren: DeVelinx

Boekhandels

Antwerpen: Acco-Somville, Adoeh, Belis Vinck, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac, Standaard Boekhandel, brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Raaklijn, De Reyghere (Brugge en St-Kruis) brussel: City Press Center Anspach, De Sleghte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket dendermonde: 't Oneindige Verhaal cenk: Malpertuis gent: De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: De Markies Van Carabas 1 e p e r : Levet Scone knokke: Corman kontich: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, Fnac, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil oostende: Corman, Press Shop De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen s i nt-n i k la as: DeWase Boekhandel, 't Oneindig Verhaal tienen: Plato turnhout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland amsterdam: Athenaeum, International Theatre & Film Bookshop, Theater Instituut Nederland 's h e rtog e n bosc h : A Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2002-02, jaargang nr80, nummer 66.txt, p. 66

Trefwoorden leuveneurofnacstudeerdeqwazislavistiekpressboekhandeldoceert

Namen A HeinenABN Amrobank te HulstAccoAdoehAnthony ColemanAntwerpenAthenaeumBarbara BaertBelgiëBelis VinckBenaouisseBeursschouwburgBrederoBruggeBrusselCanterburyCerfCity Press Center AnspachClub AstridCormanCultureel CentrumDansacademieDe BladwijzerDe BoekuilDe Brugse BoekhandelDe Groene AmsterdammerDe Groene WatermanDe KunstDe MorgenDe MuntDe PlukvogelDe RaaklijnDe ReyghereDe WerfDeWase BoekhandelDevoldereDierckxsens-AvermaeteDito'DitoEtceteraEtiketEuroFilm BookshopFluid Flesh van het FYVO-VlaanderenFnacForumFrank Vande VeireGrafisch CentrumGrand Flotel ItaliaGuy DermulIMS MeirInternational TheatreIsabel VerdünneJean BaudrillardJohan WambacqJohn ZornKVS-De BottelarijKaaitheaterKerosine-KérosèneLannoo de essaybundel WachtendLatrinitéLevet SconeLeïla HouariLimerickLiteraireLoek ZonneveldMangelschotsstraatMarc Ribot's Los Cubanos PostizosMarsaMega.L.UnaMiddeleeuwenMirjam KoenMoederenMohamedMontessori Lyceum AmsterdamMontyNederlandseNedjma HadjOnafhankelijk ToneelOneindig VerhaalOneindige VerhaalPassionPatrick VandermeerschPeter AnthonissenPlatoPoëziecentrumPress Shop De Internationale BoekhandelQwazi Qwazi en RU GentRaymond DetrezRomeRotterdamseSephardic TingeStandaard BoekhandelStefan LoeclcxStichting Ons ErfdeelTaxandriaTheater Instituut NederlandTheoriaTon LutgerinkUIAVanden NestVictoriaVlaams Theater InstituutWalryWestWilly Thomas J'y


Development and design by LETTERWERK