Archief Etcetera


(Personalia + Advertentie)Personalia + Advertentie

Herman Asselberghs (1962) is beeldend kunstenaar en publicist.

Elke Decoker (1980) studeerde filosofie en culturele studies. Zij is persattachée en medewerker communicatie in het Kaaitheater en eindredacteur van Etcetera.

Eric De Kuyper (1942) is de auteur van talloze artikelen over dans, opera en film, en van een reeks autobiografische boeken, waaronder Bruxelles, here I come (1993). Laatst verscheen Het teruggevonden kind.

Daniëlle de Regt (1980) is onderzoeksmedewerker bij de ua en recensent voor De Standaard. Zij is redacteur van Etcetera.

Timmy De Laet (1983) volgde gedurende drie jaar een acteeropleiding in de toneelklas van Dora van der Groen. Vervolgens deed hij Theater- en Filmwetenschap aan de ua en studeerde af met een thesis gewijd aan de praktijk van ‘re-enactment' in de hedendaagse performancekunst. Momenteel vervolledigt hij zijn studies aan de Freie Universität in Berlijn.

Tim Etchells (1962) is regisseur, auteur, en artistiek directeur van het Britse theatergezelschap Forced Entertainment (Sheffield). Vorige zomer verscheen van hem de roman The Broken World.

Delphine Hesters (1982) is als aspirant van het fwo Vlaanderen verbonden aan het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KULeuven waar ze een doctoraat voorbereidt over de etnische identiteit van de tweede generatie migranten van Marokkaanse afkomst in Brussel. Ze deed onderzoek naar de carrières van hedendaagse dansers, de Brusselse dansgemeenschap en het Vlaamse kunstenbeleid. Zij is lid van de Adviescommissie Kunsten.

Marc Holthof (1951) is freelance criticus en schrijft voor het kunstmagazine (H)art, de krant De Tijd, e.a.

Erwin Jans (1963) is dramaturg bij het Toneelhuis, redacteur van freespace Nieuwzuid, en de auteur van Interculturele intoxicaties. Over kunst, cultuur en verschil (2006).

Martin Nachbar (1971) is danser en choreograaf. Hij werkt vanuit Berlijn. Teksten van hem verschenen in verscheidene Europese tijdschriften voor podiumkunsten. Hij werkte samen met o.a. choreograaf Jochen Roller, componist Benjamin Scheizer, en beeldend kunstenaar Paul Hendrikse.

Anoek Nuyens (1984) rondt dit jaar de Master Theaterwetenschap in Utrecht af. Naast haar opleiding werkt ze als dramaturg en schrijver samen met verschillende jonge Nederlandse theatermakers.

Jeroen Peeters (1976) is publicist, dramaturg en curator in het veld van dans en performance. Hij is redacteur van Etcetera en leidt samen met Myriam Van Imschoot de werkplaats voor kritiek, dramaturgie en dansonderzoek Sarma.

Koen Peeters (1959) debuteerde als schrijver in 1988 met Conversaties met K. Recente publicaties zijn de dichtbundel Fijne motoriek (2005) en de Grote Europese roman (2007). Hij is kernredacteur van het literaire tijdschrift DWB.

Bart Philipsen (1961) is hoogleraar Duitse literatuur en theater & cultuur aan de KULeuven. Zijn publicaties, onderzoek en seminaries hebben o.a. betrekking op de moderne en hedendaagse erfenis van romantiek en idealisme, op dwarsverbanden tusen literatuur, filosofie en religie en op ‘schrijven na/over Auschwitz'.

Johan Reyniers (1968) was artistiek directeur van het Kaaitheater (1998-2007) en kernredacteur van dwb (2001–2007). In 2007 en 2008 was hij curator voor het Festival van de filosofie in Flagey. Sinds nummer 111 (april 2008) is hij hoofdredacteur van Etcetera.

Klaas Tindemans (1959) is dramaturg, toneelschrijver en publicist. Hij doceert aan het Rits en het Herman Teirlinck Instituut. Als regisseur debuteerde hij in 2006 met Bulger (Bronks).

Pieter T'Jonck (1960) is ir. architect en publicist. Hij schrijft over dans voor o.a. De Morgen.

Christophe Van Gerrewey (1982) studeerde architectuur (UGent) en literatuurwetenschap (KULeuven), en publiceert in tijdschriften als dwb, De Witte Raaf en A+. Aan de Vakgroep Architectuur & Stedenbouw van de Universiteit Gent bereidt hij een doctoraat voor over naoorlogse architectuurkritiek.

Myriam Van Imschoot (1969) is actief als dramaturge en curator. In de eerste helft van 2009 is ze in residentie in de Jan Van Eyck Academie. Zij publiceerde over dans en performance in o.a. Etcetera en De Witte Raaf. Samen met Jeroen Peeters richtte zij de werkplaats voor kritiek, dramaturgie en dansonderzoek Sarma op.

Jeroen Versteele (1980) werkt als dramaturg bij NTGent en bij acteursgroep Wunderbaum. Voor De Morgen schrijft hij interviews en boekrecensies.

John Zwaenepoel (1963) was zakelijk leider van het stuc en van Ultima Vez. Momenteel is hij manager van Damaged Goods.

etcetera

Een lopende kroniek van de Podiumkunsten

Abonnement 10 nummers

55 euro (studenten en leraren: 50 euro*)

Abonnement 5 nummers

30,00 euro (studenten en leraren: 27,50 euro*) * kopie studenten- of lerarenkaart bezorgen aub

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel

Abonnementen en betalingen uit het buitenland

zie colofon

Oude nummers kunnen worden nabesteld Het volgende nummer verschijnt begin februari

www.e-tcetera.be


Development and design by LETTERWERK