Archives du Théâtre 140


Applaus zonder einde in 'Théâtre 140' te Brussel



Het Volk

21-11-1972

Applaus zonder einde in „Théâtre 140" te Brussel

Het is niet te verwonderen dat wij een danig gezellige avond hebben doorgemaakt met Guy Debos en Sophie Daumier. Geen seconde hebben ze ons de tijd gelaten om eens te verpozen of even na te denken over de vorige prestaties. Steeds stonden ze daar, origineel, spitant met nieuwe humor. Een tweetal zoals wij er nog geen gezien hebben de jongste jaren.

Na een vlotte voorstelling aan het publiek, hebben zij ons in een tijdspanne van nog geen uur zestien verschillende taferelen aangeboden. Slechts enige elementen van kledij, en een paar voorwerpen op het podium tussendoor aangebracht, bezorgden een nieuwe tint op de mooie rood-fluwelen achtergrond. Maar toch werden wij door hun fantasie zestien maal in een andere wereld gebracht, een euforische wereld, vol blijheid, zon en toch cru.

Wij kunnen niet alles vermelden. maar toch willen wij Sophie Deaumier feliciteren voor alles, alles en dan vooral haar prestatie als „de weduwe van Felix", en van Guy Debos vonden wij ook alles buitengewoon, geen hapering, een grandiose prestatie, denken wij even aan zijn satire op St.-Tropez.

Na een korte pauze mochten we nog van een twaalftal shownummers genieten en weer allen even origineel. Beiden getuigen van een enorme fantasie, souplesse, buitengewone mimiek, en ze verkopen hun humor met evenveel arrogantie, cynisme, sarcasme, sadisme als lieftalligheid. De triestigste momenten van het leven en de meest aangename ook weten zij op een niet te evenaren humoristische manier in het belachelijke te trekken. Het publiek was opgetogen.

L.P.

Auteur L.P.

Publication Het Volk

Performance(s) -

Date(s) du 1972-11-14 au 1972-11-18

Artiste(s) Sophie DaumierGuy Bedos

Compagnie / Organisation