Archief Etcetera


(personalia)(personalia)

PERSONALIA

Marleen Baeten, redacteur van Etcetera, is educatief medewerker bij Open School Leuven.

Maaike Bleeker doceert aan de Universiteit van Amsterdam (Theaterwetenschap), de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam en het Piet Zwart Instituut (tweede fase opleiding beeldende kunst, Rotterdam). Daarnaast welkt zij als dramaturg samen met verschillende regisseurs en choreografen en doet zij onderzoek naar de rol van het lichaam in de manier waarop ervaring en betekenis tot stand komen, in het bijzonder bij hedendaags theater en dans.

Erwin Jans is dramaturg bij het ro theater (Rotterdam). Hij doceert aan het departement Culturele Studies (KU Leuven) en de Hogeschool Antwerpen (Toneelafdeling Dora van der Groen). Hij recenseert voor De Tijd.

Tom Janssens studeerde musicologie aan de KU Leuven en in Berlijn. Nadien deed hij nog aanvullende studies: theaterwetenschappen (UIA), culturele studies - optie theaterwetenschappen en performancestudies (KU Leuven) en wijsbegeerte (KU Leuven). Als wetenschappelijk medewerker aan het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek bestudeert hij de 19de eeuwse opera- en theatermuziek.

Rudi Laermans doceert cultuursociologie aan de KU Leuven en is tevens actief als essayist-criticus.

Tom Rummens studeerde filosofie aan de Universiteit Gent. Hij is freelance publicist en artistiek medewerker bij Victoria. Samen met Karel Vanhaesebrouck is hij initiatiefnemer en kernredacteur van het tweemaandelijkse tijdschrift voor kunstkritiek rekto:verso.

Geert Sels is cultuurredacteur bij de krant De Standaard.

EUen Stynen studeerde Germaanse filologie aan de Universiteit van Antwerpen en GGS theaterwetenschap. Als dramaturge werkt ze bij Het muziek Lod en Toneelgroep Ceremonia.

Wayn Traub is regisseur, acteur, cineast en beeldend kunstenaar. Zijn voorstelling Maria-Dolores werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2003.

Elke Van Campenhout studeerde filosofie en theaterwetenschappen. Ze is werkzaam als dans- en theaterrecensente voor de krant De Standaard en radio Klara.

Clara Van den Broek is romaniste, theaterwetenschapper en actrice, o.a. bij SKaGeN. Voor Etcetera coördineert ze de boekbesprekingen.

Luk Van den Dries doceert theaterwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en de Posthogeschool Theatervormgeving. In november 2004 verschijnt bij uitgeverij Imschoot zijn boek over het werkproces bij Jan Fabre.

An van Dienderen is cineaste en bereidt een doctoraat in visuele antropologie voor aan de universiteiten van Gent en Berkeley. Na haar studies kunstgeschiedenis en audiovisuele kunsten volgde ze les bij Trinh Minh-Ha in Berkeley (VS). Voor Nachtelijke bezoekers (1998), een poëtische documentaire over de matriarchale samenleving van de Mosuo-vrouwen in de provincie Yunnan in China, ontving ze de Language Renewal Prize van het etnografisch filmfestival in Rio de Janeiro. Haar laatste film, Tu ne verras pas Verapaz, die ze samen met Didier Volckaert realiseerde, werd bekroond met de prijs van de Vlaamse en Waalse Gemeenschap voor beste Belgische documentaire van 2002 en 2003.

Marianne Van Kerkhoven, redacteur van Etcetera, is dramaturge bij het Kaaitheater en Het Net en is daarnaast actief als essayiste.

Roel Verniers is dramaturg bij Villanella.

Loek Zonneveld is theaterverslaggever voor het Nederlandse weekblad De Groene Amsterdammer.

theater, dans,

etcetera •••

Abonnementen 2004 (22ste jaargang, 5 nummers)

- België: 30 euro; studenten en CJP: 27,50 euro

- E.U.: 38 euro

- Andere landen: 45 euro

Losse nummers

- 7 euro

- Etcetera 84 (dec. 2002): 22 euro (driedubbeldik nummer, buiten abonnement)

Oude nummers (voor zover beschikbaar)

- 7 euro (nummers 37 tot 49: 4 euro) + verzendingskosten; 10% reductie vanaf 10 nummers

Betalingen

Op rekening 433-1185601-92 bij de KBC te 1000 Brussel; voor Nederland op rekening 47.29.50.312 bij de ABN Amrobank te Hulst (giro van de bank is 1068635).

Abonnementenadministratie

Etcetera c/o Grafisch Centrum, Laarbeeklaan 70, 1090 Brussel, tel. 02 477 99 74 e-mail etcetera@arte.be

OntweTp

Stefan Loeckx, Megaluna, Brussel

Druk

Arte-Print, Brussel

Verkooppunten Vlaanderen Theaters

Antwerpen: deSingel, Monty brussel: Vlaams Theater Instituut, Beursschouwburg, De Munt, Kaaitheater, KVS/de bottelarij gent: Vooruit leuven: STUK tongeren: DeVelinx

Boekhandels

Antwerpen: Acco-Somville, Adoeh, Belis Vinck, De Groene Waterman, Dierckxsens-Avermaete (IMS), IMS Meir, Fnac brugge: De Bladwijzer, De Brugse Boekhandel, De Reyghere (Brugge en St-Kruis), IMS Brugge brussel: City Press Center Anspach, De Slegte, Press Shop De Brouckère deerlijk: Etiket cenk: Malpertuis gent: Art Book, De Brug, Fnac, Limerick, Poëziecentrum, Walry hasselt: IMS Hasselt kon tic 11: Athena kortrijk: Theoria leuven: Acco, IMS, Plato mechelen: City Press, Forum, Salvator mol: Bredero mortsel: De Boekuil oostende: Corman, De Internationale Boekhandel oudenaarde: Beatrijs roeselare: Hernieuwen schilde: 't KLAverVIER s 1 nt-niklaas: DeWase Boekhandel,'t Oneindig Verhaal tienen: Plato tu r n hout: Taxandria vilvoorde: De Plukvogel wijnegem: Fnac

Verkooppunten Nederland

amsterdam: Athenaeum Nieuwscentrum, International Theatre & Film Bookshop, Theater Instituut Nederland 's h ertogenbosch: A. Heinen

Distributie boekhandels

Culturele & Literaire Tijdschriften vzw i.s.m. EPO, tel. 03 239 68 74

Verantwoordelijke uitgever

Johan Wambacq, Mangelschotsstraat 13, B-1861 Wolvertem

76 999 etceteTa 91

Volledig artikel als PDF

Auteur

Publicatie Etcetera, 2004-04, jaargang 22, nummer 91, p. 76

Trefwoorden euroleuvendoceertstudiesstudeerdeuniversiteittheaterwetenschappennummers

Namen ABN Amrobank te HulstAccoAdoehArt BookAthenaeum NieuwscentrumBelgischeBelgiëBelis VinckBerlijnBeursschouwburgBleekerBrederoBrusselChinaCity Press Center AnspachCormanDe BladwijzerDe BoekuilDe Brugse BoekhandelDe Groene AmsterdammerDe Groene WatermanDe Internationale BoekhandelDe MuntDe PlukvogelDe StandaardDe TijdDeWase BoekhandelDidier VolckaertDierckxsens-AvermaeteDora van der GroenE.U.EUen StynenEtceteraFilm BookshopFnacForumGent en BerkeleyGermaanseGrafisch CentrumHet Theaterfestival 2003Hogeschool AntwerpenIMS BruggeIMS HasseltIMS MeirImschootInternational TheatreJan FabreJohan WambacqKLAverVIERKU LeuvenKaaitheater en Het NetKlaraLanguage Renewal PrizeLimerickLiteraireLoek ZonneveldMangelschotsstraatMarianne Van KerkhovenMarleen BaetenMegalunaMontyMosuo-vrouwenNachtelijkeNederlandseOneindig VerhaalOpen School LeuvenPiet Zwart InstituutPlatoPoëziecentrumRio de JaneiroRotterdamSKaGeNSchool voor Nieuwe DansontwikkelingStefan LoeckxStudiecentrum voor Vlaamse MuziekTheater Instituut NederlandTheaterwetenschapTheoriaTrinh Minh-HaUniversiteit GentUniversiteit van AmsterdamUniversiteit van AntwerpenVan CampenhoutVerapazVictoriaVillanellaVlaams Theater InstituutWaalse GemeenschapWalryWayn TraubYunnan


Development and design by LETTERWERK